Burn-out begeleiding / Coaching

Bij burn-out klachten of als er weinig draagkracht is, kunnen buitensessies iets extra’s bieden.
Buiten wandelen of trainen in de natuur is soms een goede keuze omdat:
• het minder prikkels geeft en kalmerend werkt (bij stress, burn-out)
• bij angsten is het beter om ‘live’ met begeleiding te oefenen in lastige situaties
• buiten sporten geeft bewezen een verbetering van je stemming en je lichamelijke weerstand (antidepressief effect)
• het opbouwen van je conditie valt niet altijd mee. Bij depressies of overgewicht helpt extra begeleiding om het vol te houden en plezier te krijgen in het trainen.
Locatie in overleg (bv. Amstelpark, IJburg, strand)

Bij burn-outklachten werk ik in fases:

  • We starten met: jezelf terugvinden, minder labiel zijn, jezelf beter voelen, lichamelijke klachten verminderen. Ik leer je in het uur zelf terugschakelen naar meer rust in je lichaam, je bewegingen en in je denken. Daar hoort doseren bij en beter omgaan met grenzen. Ik heb daarnaast veel ervaring met verschillende ontspanningstechnieken (ademhaling, toegepaste relaxatie, autogene training, spierontspanning, mindfulness ed) en hoe je spanning kan verminderen in activiteiten.
    Via een stressprofiel gaan we na waar individueel de beste strategieën liggen om met stress om te gaan en wat er mist. Wat je sterke kanten zijn.

Invalshoek is hoe jij fysiek op stress reageert, en hoe je dit herkent. Ik geef veel praktische oefeningen en we herkennen wat werkt bij jou.
Als iemand meer gestabiliseerd is en in zijn of haar kracht komt, gaan we na waar de uitdagingen liggen. Dit kunnen vaardigheden, chronische patronen of onverwerkte gevoelens zijn. Het aanpakken van oorzaken is echt belangrijk, ook om te voorkomen dat je opnieuw in een burn-out terechtkomt, wanneer je weer meer belast wordt of het drukker krijgt.

Voor het aangaan van nieuwe (werk) situaties is soms support nodig, een opbouwplan of overleg met een andere partij. Bij re-integratietrajecten kan ik deze afstemming bieden.

Praktijk Stress en Trauma heeft expertise in stabiliseren, persoonlijke verandering en verwerken: het biedt lichaamsgerichte training, coaching, aanleren van vaardigheden en traumabehandeling.